Jaký vliv má tzv. SEDMÁ VELMOC?

10.12.2012 17:01

Nejoblíbenějším politikem v Česku je současný americký prezident Barack Obama – takovéto průzkumy veřejného mínění jsou totálně zcestné. Proč? Protože měří pouze úspěšnost mediální masáže obyvatelstva, a nikoliv jakékoli (ať už pozitivní či negativní) skutečné vlastnosti zkoumaného objektu.

Podívejme se třeba na exemplární příklad z domácího dvorečku: Veleúspěšná TOP 09. Má plno preferencí, šanci upět ve volbách, a dokonce i zamíchat volebními výsledky. PROČ? Protože o ní (kdoví zda ne na nějakou objednávku) horlivě vysílala i psala od samého počátku všechna média!

Dokonce jsme se denně dozvídali, jaký postoj V PARLAMENTU (!!!) zaujímají poslanci za TOP 09 k zásadním otázkám, jako by TOP 09 už byla parlamentní stranou! (Kdo ji tam zvolil? Jak se do parlamentu dostala?) A to prosím v době, kdy ještě ani nebyla ustanovena!!!

O ostatních neparlamentních stranách u nás naopak NIKDO prakticky NIC NEVÍ. Média si jich totiž na rozdíl od TOP 09 nevšímají, a to i přes fakt, že zoufalé volání občanů po zcela nových nezprofanovaných tvářích v politice sílí.

Je to jen náhoda, je to jen neprofesionalitou novinářů, anebo média pracují programově podle nějakých instrukcí? Otázka, zda tedy vůbec máme nezávislá média (včetně veřejnoprávních) na příkladu neskutečné publicity zkraje ještě de facto neexistující TOP 09 naznačuje, že možná ne tak docela.

No a jak je to v kontextu s výše uvedeným s tou popularitou Baracka Obamy? Zcela obdobně. Jen bych zde nehledal ani tak cílenou masáž médií jako jejich nekritickou horlivost. (I když, kdo ví...?).

Je totiž třeba si uvědomit, že ani president USA není monarcha a může si dovolit dělat jen a jen to, co mu dovolí PARLAMENT. A ten se v porovnání s minulostí zase až tolik nezměnil.

web.volny.cz/noviny/komentare/clanek/~volny/IDC/123252/
Síla médií je mocná. Mocnější, než si uvědomuje většina občanů. Bohužel, páni politici to naopak vědí až moc dobře.