Zbavit se akné chce trpělivost

13.05.2015 14:10

Už vám možná dávno není patnáct, dvacet a dokonce už máte i třicítku nějaký ten pátek za sebou, ale při pohledu do zrcadla máte pocit, že se nic nezměnilo. Ráno co ráno počítáte na tváři nové pupínky a v duchu naříkáte nad tím, kdy se už konečně zbavíte toho nešťastného akné!

 

Odborníci se shodují, že příčin vzniku akné je hned několik. Rozhoduje především typ pleti, se kterým se narodíte. Nejnáchylnější k akné je samozřejmě pleť mastná, ale potrápit dokáže i ta smíšená. Říká dermatoložka MUDr. Květa Gazdíková a dodává, že svoji roli hraje také stres, zažívací potíže či nedostatek vitaminů.

Dermatoložka radí

Podle dermatoložky MUDr. Květy Gazdíkové je vhodné se určitým věcem důkladně vyhýbat, aby se kvalita pleti ještě více nezhoršovala. A dále je třeba dodržovat důležitá režimová opatření a předejít tak tvorbě nových aknózních projevů.

  1. Důkladně čistěte pleť

Nikdy nesmíte vynechat čištění pleti. Ráno i večer je nutné pleť zbavit nadbytečného mazu a nečistot. Jít spát neodlíčená je tím nejhorším, co své pleti můžete udělat a věřte, že se vám to vrátí na její kvalitě“ upozorňuje MUDr. Gazdíková. Na výběr máte různá tonika, micelární vody nebo například speciální Bahenní mýdlo – tedy mýdlo s bahnem z Mrtvého moře značky MINUS 417, které je obohacené o vitaminy A, B, E, F, H a pleti prospěšné minerály.

  1. Pozor na tučná a kořeněná jídla

Vyhýbejte se ostrým a kořeněným jídlům, omezte potraviny připravované na přepáleném tuku a doplňte jídelníček o vitaminy nebo potravinové doplňky jako je zinek, vitaminy B a další. Vsaďte na čerstvé ovoce a zeleninu, pijte dostatek tekutin, ideálně bez bublinek.

  1. Ruce pryč!

Nedotýkejte se obličeje! Všimla jste si někdy, jak často se dotýkáte vlastního obličeje? Dáte si ruku pod bradu, otřete se při telefonování o mobil a provádíte řadu dalších činností, kterými zbytečně zanášíte do pokožky bakterie. A už vůbec byste se neměla pupínky snažit vymačkat. Tuhle činnost přenechejte raději školené kosmetičce.

  1. Maskujte se!

Naučte se maskovat. Ráno i v průběhu dne zakrývejte korektorem zarudlá místa. Korektory obsahují antibakteriální složky, které nejen zakryjí, ale i ošetří a vysuší postiženou oblast, která se tak rychleji hojí. Vyberte si korektor, který je světlejší než váš make-up, ten pak nanesete navrch a pleť tím barevně sjednotíte.

Nezapomínejte na pravidelné nanášení čistící masky alespoň 2x týdně. Maska pronikne do hloubky, odstraní z pleti nečistoty, odumřelé buňky, přebytečný maz, dodá jí výživné látky, potřebné vitaminy a stáhne rozšířené póry. Náš tip je: Živá čistící bahenní maska z Mrtvého moře MINUS 417, která s pletí dokáže udělat neskutečné „zázraky“. Rozjasní ji, stáhne póry a především uklidní akné až na několik dní. Rozhodně ji vyzkoušejte, nebudete litovat!

  1. Ošetřujte krémem

Velmi rozšířeným mýtem, se kterým se stále dokola setkávám, bývá zákaz používání dekorativní kosmetiky. Maminky v dobré snaze pomoci svým dcerám rychle vyléčit nepříjemné pupínky, jim nepovolují aplikaci make-upu v přesvědčení, že pleť nebude moci dobře dýchat a bude stále zanícená. Opak je ale pravdou. Dnes už existují speciální přípravky, které akné nejen zakryjí, ale navíc i zlepší jeho stav. Upozorňuje MUDr. Gazdíková. A dodává, že je opět vhodné použít na aknózní pleť podkladový krém na přírodním základě, který ji nezatěžuje, vyživuje ji, minerály a vitaminy a nezanechává po sobě mastnou stopu podobně, jako to umí Zklidňující pleťový krém MINUS 417.

 

Blíže o jednotlivých doporučovaných produktech:

Zdroj. www.nuspring.cz