Skokan roku za kniplem

05.07.2013 16:57

Do Varů na festival přiletěl frontman skupiny Eddie Stoilow soukromým letadlem

Ještě předtím, než v pátek 5. 7. odehraje skupina Eddie Stoilow na festivalu Rock for People své vystoupení, zaletěl si její frontman Jan Žampa na skok do Varů. Zlákala ho neopakovatelná atmosféra Filmového festivalu a především jedinečná možnost vyzkoušet si pilotování soukromého letadla.

 

Honza Žampa se na svoji první pilotní zkušenost dlouho těšil, let se však kvůli nepřízni počasí musel o pár hodin posunout. „Letiště Karlovy Vary ráno kvůli špatné viditelnosti nepřijímalo, takže se let posunul na odpoledne. Každopádně jsem si to moc užil, pilotování letadla pro mě byl neskutečný zážitek.“ Vyprávěl Honza bezprostředně po svém přistání v Karlových Varech. „Honza se chopil kniplu s velkým nadšením a pro letadlo má rozhodně cit. Létání ho evidentně nadchlo, takže jsem měl velkou starost, aby mi stroj na přistání včas půjčil.“ Komentuje Honzovy letecké schopnosti Martin Kuba, instruktor ze společnosti www.pilotemnazkousku.cz

Honza spěchal po krátké návštěvě zase zpátky do Prahy, zítra totiž odehraje vystoupení s kapelou Eddie Stoilow na festivalu Rock for People. Za bubny tentokrát usedne fotbalový brankář Petr Čech, který s kapelou čas od času koncertuje a jejich společná vystoupení pokaždé sklízí velké ovace fanoušků.