Malé děti a šampon - kdy, jak často a na co si dát pozor

29.01.2014 10:07

Bupi BABY šampon na tělo a vlasy s lanolínem a patnhenolem

Velkou sadu kvalitní dětské kosmetiky má doma nejedna novopečená maminka, ale kdy je ten správný čas ji použít? Miminko má úplně jiný režim a potřeby než ostatní děti, také jeho pokožka je až 5x tenčí a náchylnější k alergickým reakcím, proto se i s kosmetikou musí velmi opatrně. To se týká také mytí vlásků, víte, jaký je správný postup? Mají se mýt vlásky schované pod zimní čepičkou častěji?

 

V prvních týdnech a měsících života si s šamponem pro miminko nemusíme vůbec lámat hlavu. Vlásky novorozence jsou velmi jemné a žádnou zvláštní péči nepotřebují. Stačí je jen čas od času lehce namydlit například i tuhým mýdlem a důkladně opláchnout.

Jak na šupinky ve vláskách

Mastné dožluta nebo dohněda zabarvené šupinky ve vláskách dvouměsíčních nebo tříměsíčních miminek jsou sice běžnou vyrážkou, ale je vhodné se o ně včas postarat. Stačí je vždy před koupáním potírat olejíčkem, pak se snadno vyčešou nebo odstraní pomocí vatičky. Olejíček je pak vhodné z vlásků odstranit buď výše zmíněným mýdlem, nebo dětským šamponem.  

Šampon pravidelně od půl roku

Pravidelně bychom se o dětské vlásky měli začít starat až u půlročního děťátka. Obvykle stačí používat šampon jen 1x týdně, zato je velmi důležité dbát na to, aby přípravek byl určený dětem. Doporučujeme například Bupi BABY šampón na tělo a vlasy, který je nejen dostatečně jemný a šetrný k dětské pokožce, kterou nedráždí, ale je navíc obohacený i o potřebný lanolín a panthenol. Šampon zn. Bupi BABY nepálí při náhodném zanesení pěny do oka dítěte, nedráždí spojivky a pokožku hlavy odmašťuje jen v nezbytně nutné míře. 

Nikdy nepoužívejte!

Šampony pro dospělé na dětskou hlavičku vůbec nepatří. Dokážou v dětských vláskách napáchat velkou paseku. Jsou agresivnější a odmašťují i vysušují pokožku malého miminka daleko agresivněji, než je potřeba. Ta ho pak svrbí, mohou se vytvořit i šupinky suché kůže, které se odlupují, miminko je podrážděné, nervózní a pláče. Další problém, který mohou přípravky pro dospělé způsobit, je podráždění spojivek a pálení při vniknutí do oka. Nezapomeňte! Po každém mytí je důležité pěnu dobře opláchnout, a to od čela směrem dolů tak, aby kosmetika nepřišla do styku s očima.

Dermatolog doporučuje

Vlásky půlročních a starších dětí je vhodné mýt 1x týdně, v případě potřeby je možné tuto frekvenci zvýšit na dvojnásobek. Například pokud se dítě potí pod zimní čepičkou, ušpiní si vlásky od jídla, barviček a podobně. U dětí s atopickou pokožkou je naopak potřeba mýt hlavičku co nejméně, protože každé mytí pokožku podráždí a odstraní z ní ochranný film, který atopika chrání před svěděním a zhoršováním exému. Opět je velmi důležité dbát na výběr toho správného šamponu!

Bupi BABY šampón na tělo a vlasy s lanolínem a panthenolem

Základem šetrné péče o jemné dětské vlásky je přírodní látka lanolin a blahodárný panthenol, který miminkům i batolatům poskytne tu nejjemnější možnou péči. Bonus navíc: tento přípravek je určený i pro péči o pokožku celého těla malých dětí.

Desatero pro Šampon Bupi BABY:

  1. příznivě ovlivňuje kvalitu dětských vlásků
  2. lze jej použít na tělo i na vlásky zároveň
  3. zvláčňuje a hydratuje jemnou dětskou pokožku
  4. Panthenol v šamponu má protizánětlivý a uklidňující účinek na dětskou pokožku
  5. přípravek je příjemně parfemován
  6. parfemace šamponu je bez alergenů
  7. obsahuje přírodní látky
  8. neobsahuje parabeny
  9. neobsahuje k pokožce dráždivý alkohol
  10. produkty Bupi BABY neobsahují barviva

K dostání v obchodních řetězcích: Billa, Albert Hypermarket, Makro

od března 2014 i v síti Glbus

200 ml balení, doporučená cena je: 49,90 Kč

Více na www.bupi.cz