Letní dovolená? Jedině na jachtě v Benátkách!

16.03.2014 11:40

Jen si to představte... Sluncem rozpálené italské pobřeží láká k sladkému nicnedělání, jen mírný vánek občas pofukuje směrem od moře. Jste sami na jachtě, se kterou si jemně pohrávají vlnky, a plnými doušky si užíváte nádherný letní den. Už jen malou chvilku a přijde kapitán, aby vás odvezl na romantickou podvečerní plavbu kolem Benátek.

 

Po krátké projížďce kapitán přistane u mola a vy si vyberete některou z krásných restaurací s výhledem na moře a objednáte si některou z místních specialit. Kolem jen tiše proplouvají lodě místních rybářů, turisté vracející se z celodenní plavby a gondoliéři se zamilovanými dvojicemi procítěně zpívají romantické písně. Dohasínající západ slunce pomalu přechází v noc, která se jako mávnutím kouzelného proutku rozzáří tisíci světel.

Ubytujte se na jachtě

Rok co rok hledáte tip na tu nejstylovější dovolenou, rok co rok toužíte po moři a ubytování co možná nejblíže k pláži. „Zkuste to letos jinak. Ubytujte se přímo na moři!“ říká Vojtěch Bednář ze specializovaného lodního charterového portálu www.chatanavode.cz

Zkuste si sami, jak se žije na luxusní tříkajutové plachetnici s vlastní koupelnou, dvěma sprchami a prostorným společenským salonkem a plně vybavenou kuchyňkou. Na palubě pak je prostor pro odpočinek, opalování nebo posezení u sklenky vína či něčeho dobrého. Nechce-li se vám vařit, nevadí. V místní marině vám rádi nabídnou typické italské pokrmy plné jižanského temperamentu a slunce.

Výlety, procházky, koupání a plavba na otevřeném moři

Pokud se ptáte, proč si pronajmout právě loď a v čem je lepší než hotel, nabídne vám Vojtěch Bednář hned několik zcela zásadních plus. „Především jste ubytovaní přímo na moři, což je nesrovnatelně jiný zážitek. Máte celou loď k dispozici jen a jen pro sebe a nabízí se vám neskutečně pestrá škála činností, které lze přes den podniknout.“

Stačí jen vyjít z lodi a smočit se v místním dětském brouzdališti, bazéně nebo vířivce, můžete potrápit své tělo v místním fitness centru, děti nechat vyběhat na perfektně vybaveném hřišti plném průlezek, houpaček, skluzavek, mohou dobýt pirátskou loď nebo si zahrát fotbálek na místním hřišti. Nebo si lze jen tak sednout na pohovku pod slunečník a objednat si drink, sendvič a olivy. K posezení láká i stylová jachtařská klubovna nebo romanticky bílá restaurace.

Svůj čas nemusíte trávit jen v marině, Benátky lákají k mnoha romantickým procházkám a výletům. Na výlet lze vyjet nejen místní dopravou, ale také přímo s plachetnicí, na které budete ubytovaní, to však nelze bez patřičného oprávnění. „Zajistit zkušeného kapitána na konkrétní den a hodinu není žádný problém, dá se to objednat už předem, takže se na místě nemusíte už vůbec o nic starat.“ Říká Vojtěch Bednář.

 

Zdroj: www.chatanavode.cz